Wat Zingt Daar?
Start Omhoog De auteurs Verkoopadressen Recensies

Vogels kijken doe je met je oren!

Een vogel herkennen is lang niet altijd eenvoudig, zeker wanneer deze zich niet makkelijk laat zien. Dan is het handig om hem aan het geluid te kunnen determineren. Zo kun je bovendien in korte tijd veel vogels waarnemen. Terwijl je je ogen gebruikt om op het verkeer te letten of een boek te lezen, kun je met behulp van je oren in enkele tellen 360 graden om je heen en over honderden meters afstand 'kijken'. Niet alleen kunnen je oren je helpen de mooiste vogels te zien, als je een vogelsoort eenmaal op geluid herkent zie je er ineens veel meer!

Wat zingt daar? biedt vogelaars en natuurliefhebbers een antwoord op diezelfde vraag.

De auteurs ontwikkelden een methode waarmee ruim 100 in Nederland en Vlaanderen algemeen voorkomende vogels op naam te brengen zijn. In de soortbeschrijvingen worden zang en roep uitgebreid beschreven; sonogrammen en transcipties van het geluid in woorden ondersteunen dit. Aanvullende informatie over waar en wanneer de soort zingt biedt extra houvast. De bijbehorende CD speciaal voor dit boek samengesteld sluit elke verwarring uit.
Veel informatie in het boek is nooit eerder overzichtelijk in boekvorm verschenen. Deze gids is daarom een onmisbare aanvulling op de bestaande vogelgidsen, zowel voor de beginnende als de gevorderde vogelaar. Eindelijk een vogelboek dat je oren de kost geeft!